Ziekteverzuim door werkstress veroorzaakt verlies 30% inkomen
Werkstress kan ziekteverzuim veroorzaken met kans op VERLIEZEN van 30% van je inkomen.
Waar gewerkt wordt, kan werkstress ontstaan. Onplezierig voor leidinggevende en voor de medewerker die hierdoor ziek wordt. De werkgever moet het loon van de werknemer blijven betalen. Maar dat is vaak niet 100% van het laatst verdiende loon.
Video: De belangrijkste oorzaken voor stress en een burn-out? ( Duur 1:12)
Inkomensverlies door werkstress
Het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat werknemers die ziek zijn, tenminste 70% van hun loon moeten krijgen. Werkgevers zijn verplicht om maximaal twee jaar het loon door te betalen. Hiervoor gelden de volgende voorschriften:
- Het eerste jaar – Werkgevers betalen minimaal 70% van het loon door. Het loon mag niet onder het minimumloon uitkomen.
- Het tweede jaar – Werkgevers betalen minimaal 70% van het loon door. Het loon mag wel onder het minimumloon uitkomen.
Na twee jaar stopt in principe de verplichting tot doorbetaling. Doorgaans volgt er dan voor de zieke werknemer een WIA-beoordeling. Als een werkgever te weinig heeft gedaan aan de re-integratie kan hij verplicht worden om het loon nog maximaal een jaar door te betalen.
(bron: arboportaal.nl )
8 nov Eindhoven (bijna vol), 11 nov Zwolle, 22 nov Amsterdam (bijna vol), 9 dec Rotterdam, 15 jan Utrecht, 29 jan Eindhoven, 10 feb Rotterdam, etc.
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."
We hebben niet alle data gepubliceerd. Wil je ze allemaal, vraag ze dan aan met onderstaande knop.
Ik wil nu alle trainingsdata en locaties in mijn mailboxOverbelast door het werk
Een hectische baan, een gezin dat thuis al je aandacht vraagt of een druk sociaal leven is (of een combinatie daarvan), iedereen heeft bij tijd en wijle last van stress.
Of het nu vaak of weinig is, iedereen heeft in zijn dagelijkse werk te maken met stress. Het is zelfs beroepsziekte nummer 1.