Training Timemanagement voor het onderwijs

Cursus Timemanagement voor leerkrachten en docenten

Onderwijs Timemanagement training goedgekeurd door registerleraar.nl Cursus prioriteiten stellen werk-privebalansTimemanagement in het onderwijs tegen spanning, werkdruk en stress.

Je bent professional in het onderwijs ( leerkracht / docent / IB-er / locatiemanager ) en je ervaart een behoorlijke spanning, werkdruk of stress.

Werk afkrijgen binnen de tijd wil niet meer lukken?

Herken je bij jezelf dat je….

 • ‘s-avonds nog zit te werken terwijl anderen tijd besteden aan hun gezin, sport en hobby’s?
 • knetterdruk hebt en het moeilijk vindt om overzicht te houden over al je werk?
 • al in de overlevingsstand staat en klûnende je werkdag doorkomt?

“Als Werkdruk Verminderen In Het Onderwijs Niet Meer Vanzelf Gaat”

Onderwijs Training Timemanagement onderwijs leerkracht docent IB-er training time management cursus timemanagement halve dag dagdeel met nazorg open inschrijving Utrecht Amsterdam Eindhoven Den Bosch Zwolle Rotterdam Leer efficiënter werken deadlines halen Leer betere prioriteiten stellen gezonde werk-privébalans effectiever efficiënter tijd stress spanning en werkdruk omgaan registerleraar.nl

“Druk-druk-druk”, dat is het antwoord dat je meestal hoort als je een leraar, leerkracht, docent of locatiemanager vraagt naar hoe het gaat.

Natuurlijk is een groot deel van de dag bepaald door het lesrooster en weet je over het jaar gezien wat er aankomt.
Ondanks deze redelijke vaste structuur wordt de dag vaak als gejaagd ervaren.

De antwoorden op al jouw timemanagement vragen krijg je in onze training timemanagement voor het onderwijs, gevalideerd door Registerleraar.


Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.
Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Alternatief

Het is ook mogelijk om deze training als in-company variant voor jouw team op een door jouw gewenste locatie te geven. Of wil je liever 1 op 1 begeleiding i.p.v. in een groep, omdat het bij jou 5 voor 12 is. Voor jullie studiedag kunnen we een inspirerende workshop/lezing houden. Let op, er zit wel humor in onze trainingen en workshops. Meer informatie:

Training voor jouw team1 op 1 begeleidingWorkshop / LezingSnel naar...


Wat levert het op?

 • Nooit meer dingen vergeten
 • 10 tot 20% verbetering van de productiviteit
 • Het heerlijke gevoel van een lege e-mailbox
 • Nooit meer zoeken
 • Innerlijke rust
 • Zonder stress op vakantie
 • Nachtrust
 • Meer ruimte voor creativiteit
 • Een helder hoofd


Ik heb nu weer overzicht, rust en structuur
-Jeroen Knol, PENTA College CSG
Lees verder...
 

Beoordeeld: 9.3 uit 10 (op basis van 5751 beoordelingen)

cursus time-management onderwijs training registerleraar.nl

Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.

Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Inhoud van de training timemanagement

De inhoud van deze timemanagement training is gebaseerd op vragen van docenten, leerkrachten, IB-ers en locatiemanagers, die wij regelmatig krijgen uit onze time-management trainingen in het onderwijs.

Daar zien we dat veel professionals in het onderwijs vaak dezelfde time-management problematiek ervaren om alle “ballen in de lucht” te houden.

Onderwijs: Je hebt het leukste beroep van de wereld.

Video: Werkdruk en tijdsdruk in het onderwijs. (5:25)

Je hebt het leukste beroep van de wereld. Omdat elke dag anders is in het onderwijs. Het is erg leuk om kinderen te zien ontwikkelen en ze dingen bij te leren. Dat geeft heel veel voldoening. Maar er zijn een aantal problemen in het onderwijs. De dag begint met voorbereiden, pauzes schieten er bij in, omdat je ook als pleinwacht fungeert. In je klas zitten kinderen met autisme, ADHD en nieuwkomers in Nederland. En dat valt soms zwaar. Er wordt teveel gevraagd voor de tijd die je hebt. Je krijgt een extra klas in de gymles er bij, oefenen voor de musical en na de les begint het tweede deel van de werkdag. Nakijken van het werk van de kinderen, toetsen analyseren, ouders bellen en het lokaal op orde houden. Aan het einde van de dag heb je een vervelend gevoel dat je niet alles hebt kunnen doen.


Uit ervaring is gebleken dat een sessie van maximaal vier uur het effectiefste is. In deze sessie komen dan de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Kennismaking probleem
 • Doelmatig met voornemens omgaan
 • Uitleg principes van o.a. Stephen R. Covey, Merlin Mann en Mihaly Csikszentmihalyi welke vertaald worden naar praktisch dagelijks gebruik.
 • Controle en overzicht over je werkstroom
 • Voornemens niet meer vergeten – rust in je hoofd
 • Kiezen welke taak je als eerst doet, prioriteitenmatrix
 • Beter plannen en organiseren
 • Efficiënt verwerken van de dagelijkse lawine aan informatie
 • Helder en duidelijk delegeren en uitbesteden
 • Stoppen met uitstelgedrag
 • Organiseren van je email
 • Omgaan met onverwachte onderbrekingen
 • Veel tips uit de praktijk.
 • Oefeningen n.a.v. theorie
 • Ruimte voor vragen en antwoorden

Na afloop van de time-management training / workshop hebben de deelnemers voldoende handvatten om zelf weer het overzicht en de controle over de werkstroom te krijgen.

Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.

Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Aantal deelnemers

Springest beoordeling Training Timemanagement

Je kan individueel inschrijven op deze time-management cursus. Het aantal deelnemers bedraagt 4 tot 8 personen. Indien er meerdere personen deze training / workshop willen volgen zal er een extra datum worden ingelast. Bij voldoende deelnemers kan deze training ook bij u op locatie verzorgd worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat cursisten over ons vertellenStel je vraag en krijg snel antwoord

Inclusief 4 maanden nazorg

Wij geven jou 4 maanden onze ondersteuning voor blijvend resultaat en meer effect op deze time-management training. Dit is inclusief na 2- en na 4 weken een gratis telefonisch coachingsgesprek. En natuurlijk mag je tussendoor of daarna ons bellen of mailen over al jouw vragen om de training nog beter te laten aansluiten bij jouw dagelijkse praktijk. Deze service leveren wij gratis aan onze deelnemers van onze time-management training.

Inclusief toegang tot onze MS Outlookvideo''s

Weet jij alle mogelijkheden van MS-Outlook? Volg je onze time-management training, dan krijg je gratis toegang tot onze slimmerwerken MS Outlook-video''s.

Met deze gratis toegang tot onze MS Outlook instructievideo’s leer je nog slimmer te werken met het emailprogramma MS Outlook van Microsoft Office. Onze video’s zijn ook duidelijk als je geluid uit staat. Zo stoor je nooit anderen in je omgeving en wordt je nog handiger met MS Outlook.

Certificaat

Na de time-management training ontvang je een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname als officieel bewijs van met succes geleverde prestaties voor een afgeronde cursus.

Resultaat

Na het volgen van deze time-management training kun je nog beter je voornemens de baas blijven. Hierdoor ervaar je minder stress. Valkuilen die tijd kosten kan je herkennen en je hebt de vaardigheden om deze te omzeilen. Je ben capabel om minimaal één maal per dag je e-mail inbox leeg te hebben en overzicht te houden over je werk. Met deze time-management opleiding houd jij weer zelf de touwtjes in handen en ervaar je een beter privé/werk-balans.

In de praktijk blijkt dat bij timemanagement-trainingen de productiviteit eerst stijgt met ongeveer 10% soms wel 20% in de eerste paar maanden, maar daarna gewoon terugkomt op het oude niveau. Soms wordt het zelfs lager. Dat komt door de methode die je leert in deze trainingen. Dit onderkennen wij en daarom zijn onze trainingen hierop aangepast. Daardoor blijf je voor de rest van je werkende leven dit toepassen en plezier van hebben.

Heldere hoofd nachten, betere dagen.
-Citaat van Eric van den Heuvel, Spreker en Trainer
 

Heb je nog een persoonsgebonden opleidingsbudget voor dit jaar, of wil je vast invulling geven aan je persoonlijke opleidingsbudget voor komend jaar? Claim dan nu alvast je plek voor onze open inschrijvingstraining time-management "Je voornemens de Baas".
Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.

Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Timemanagement expert ERic van den Heuvel voor training coaching begeleiding persoonlijke effectiviteit

Deze training wordt gegeven door Eric van den Heuvel,
senior trainer en spreker bij Advies en begeleiding "Een Helder Hoofd".

Wij werken nooit met junior trainers. Daarom ligt onze kwaliteit op een hoog niveau. We halen daardoor de beste resultaten, dat je terug kunt zien in de succeservaringen van onze deelnemers.

Wie is Eric van den Heuvel?

Stel aan Eric een vraag.


Training timemanagement download folder

Wil je een folder van deze training timemanagement voor het onderwijs. Klik op onderstaande knop en je krijgt direct de folder. Je hoeft hiervoor geen e-mailadres of andere gegevens achter te laten.

Folder time management training voor jou Neem contact met ons op


Als je het opvragen van de folder hebt aangeklikt, maar je krijgt het document niet op je scherm, dan kun je deze vinden in de lijst met downloads in je internet browser. Deze lijst krijg je te zien door in de internet browser op de volgende toetsencombinatie te drukken:
   >> Voor Windows : [Control] + J
   >> Voor Mac OS Safari: [Command] + [Option] + L
Lukt het dan nog niet, stuur ons dan een bericht en wij zorgen dat je de folder zo snel mogelijk in je e-mailbox krijgt.

Accreditatie door RegisterLeraar.nl

registerleraar_osy1iyyjpa_200x150Registerleraar.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, docenten in voortgezet onderwijs,  middelbaar beroepsonderwijs en leerkrachten in het speciaal (voortgezet) onderwijs. Door je te registreren als leraar laat je zien dat je bevoegd en bekwaam bent én dat je hieraan blijft werken. Leerlingen, ouders, collega’s en schoolleiding kunnen vertrouwen op jouw professionaliteit.

Deze trainingsactiviteit “Training Time-management voor het onderwijs” met registratienummer oSY1iyYJpa is gevalideerd door de registercommissie. Deze is nu met 4 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.

Investeer in jezelf met deze Cursus Timemanagement

Investering in het verbeteren van jouw professionalisme: € 319,- (excl. 21% btw).
Opbrengst Training Timemanagement: Stoppen van het verlies van 10 tot 20% van je tijd.

Vergoeding van de investering

Werkgevers vergoeden steeds vaker de investering van training of deelname aan workshops, als onderdeel van het arbeidsvoorwaarden pakket, vanuit het opleidingsbudget of beperking ziekteverzuim, vraag dit aan je werkgever.

Cursustijden 12:45 t/m 16:45. Trainer: Eric van den Heuvel

SCHRIJF SNEL IN! VOL=VOL
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."


Wil je geïnformeerd worden over latere cursusdata voor onze open time-management training, dan is dat het fijnste als je belt naar 073-623 28 04 of stuur een e-mail naar office@eenhelderhoofd.nl, of nog beter gebruik onze gratis attenderingsservice.

Alternatief voor deze open inschrijving time-management training

Wil je een training samen met je collega's bij jou op locatie? Kies dan voor onze populaire "training voor jouw team". Wil jij 1 op 1 een time management training, kies dan voor "1 op 1 begeleiding voor jou".

Training voor jouw team 1 op 1 begeleiding voor jou Stel je vraag

Snel naar...

Ik heb nog vragen?

Jouw naam *)

e-mailadres *)
(Je krijgt een kopie van dit bericht in je eigen mailbox)

Jouw telefoonnummer
(Niet verplicht, alleen als je wilt dat ik je terugbel)

Onderwerp

Jouw bericht


*) = Verplichte invoer

Voor wie?

Training time-management voor bijscholing onderwijsprofessional, docent, vakdocent, leerkracht, leraar, schooldirecteur, cursistenbegeleider, Decaan, Huiswerkbegeleider, Onderwijsassistent, Praktijkopleider, intern begeleider ( IB-er ), Ambulant begeleider (AB-er), Remedial Teacher, Cursuscoördinator, teamleider, kernteamleider, sectorhoofd, Hogeschooldocent ter voorkoming van werkdruk voortgezet onderwijs docenten de ultieme timemanagement cursus. Ook voor starters in het onderwijs, basisonderwijs, basisschool, primair onderwijs, voortgezet onderwijs. Timemanagement en persoonlijke ontwikkeling voor 21e eeuw vaardigheden.

Achtergrond informatie over werkdruk en werkstress in het onderwijs

Deze video al gezien? ( 1:30 )

In het onderwijs weten we wel hoe het moet, want leerkrachten, docenten leren het de studenten, scholieren en pupillen zelf aan de hand van “leren-leren”-programma’s en mentorlessen.

Maar wat weerhoudt jou nou om het ook toe te passen.

Veel onderwijzers, docenten, leraren en leerkrachten in het onderwijs hebben een overvolle to-do lijst met zaken.

Natuurlijk wordt deze lijst bijgehouden.

Onderwijs Training Time-management onderwijs leerkracht docent IB-er training time management cursus timemanagement halve dag met nazorg open inschrijving Utrecht Amsterdam Eindhoven Den Bosch Zwolle Rotterdam Leer efficiënter werken deadlines halen Leer betere prioriteiten stellen gezonde werk-privébalans effectiever efficiënter tijd omgaanDit werkt voor een beperkt aantal taken afdoende.

Maar er ontstaat regelmatig het gevoel dat de lijst erg lang wordt en dat je toch de grip verliest op alle openstaande zaken.

Dan is waarschijnlijk de vraag hoe je toch weer de controle en focus krijgt over alle zaken en voornemens die jouw aandacht nodig hebben.

Ook de Nationale Onderwijs gids vindt dat aanpak werkdruk in het onderwijs beter opgepakt moet worden. Ben jij leraar, docent, leerkracht, IB-er, leidinggevende of teamleider in het onderwijs, dan kan deze training timemanagement voor het onderwijs al de eerste stap zijn om dit voor jouw team of organisatie op te pakken.

Parttime werken voelt nu niet meer als een fulltime baan.
-Simone, Leerkracht basisonderwijs
 

Werkdruk en werkstress in het onderwijs

Het programma "Altijd Wat" (NCRV) brengt de resultaten van een onderzoek naar de positie van startende leerkrachten. Begin dit jaar luidde Minister Bussemaker van Onderwijs de noodklok omdat maar een liefst een kwart van de leraren al binnen vijf jaar weer stopt.

Video: Werkstress bij leraren (28 sec)

Samen met De Groene Golf, de jongerentak van de Algemene Onderwijsbond, heeft Altijd Wat een enquête gehouden onder startende docenten. Een reportage over begeleiding, werkdruk en wat er anders moet.

Deze training als in-company variant

Deze time-management training voor het onderwijs bieden wij ook aan als in-company variant. Wij bespreken graag uw wensen hierbij. Vele mogelijkheden qua tijdstip, lengte van de training. Bijvoorbeeld van 1 uur tot hele (studie) dag.

Training voor jouw team 1 op 1 begeleiding Inspirerende spreker


Werkdruk omlaag leraren en 14e maand erbij.

Meer salaris en minder werkdruk, zo moet de status van het vak omhoog, en het structurele tekort aan leraren omlaag", zegt PvdA-fractieleider Diederik Samsom in een toelichting op het Actieplan docenten.

Dit moet volgens hem om het beroep van leraar weer interessant te maken.


Wat is RegisterLeraar.

RegisterLeraar.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs. Door je te registreren als leraar laat je zien dat je bevoegd en bekwaam bent én dat je hieraan blijft werken.


Deze training is goedgekeurd door RegisterLeraar.nl.

Cursus timemanagement voor je eigen onderwijs huisacademie

Heeft jouw onderwijsinstelling een eigen huisacademie, dan bieden wij graag een mooi programma voor het beter leren organiseren en plannen. Een vaardigheid die iedere onderwijsprofessional graag op zijn lijstje zet voor de eigen professionalisering. Natuurlijk is ook dit programma geaccrediteerd door registerleraar van de onderwijscoöperatie. Vraag nu een offerte hiervoor aan.