Training Time-management voor jurist advocaat en notaris

Time-management voor jurist, advocaat en notaris.

“Als Fatale Termijnen Halen Niet Meer Vanzelf Gaat”

Cursus Timemanagement, halve dag, op individuele inschrijving in heel het land

training time-management jurist advocaat notaris cursus timemanagement voor juristen

Ben jij jurist, advocaat of notaris, dan besef je waarschijnlijk dat jouw vakgebied een overvloed aan nieuwe jurisprudentie en nieuwe wet- en regelgeving brengt.

Daarnaast heb je een onuitputtelijke stroom van dossiers, kritieke termijnen, interrupties door telefoon en consulterende collega’s.

Wil jij soms ook, als vele advocaten, orde brengen in deze altijd maar voortdurende stroom?

Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.
Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Daarom hebben veel advocaten, juristen, notarissen en rechterlijke ambtenaren een overvolle to-do lijst met zaken.

Natuurlijk wordt deze lijst bijgehouden. Dit werkt voor een beperkt aantal taken afdoende.

Maar er ontstaat regelmatig het gevoel dat de lijst erg lang wordt en dat je toch de grip verliest op alle openstaande zaken.

Dan is waarschijnlijk de vraag hoe je toch weer de controle en focus krijgt over alle zaken en voornemens die jouw aandacht nodig hebben.

Terugverdientijd time-management voor advocaten, juristen en notarissen

Hoeveel kost desorganisatie? Zelfs een paar minuten per dag zoeken naar bestanden, documenten, telefoonnummers, boeken en benodigdheden zorgen opgeteld voor een aanzienlijk bedrag in de loop van een jaar.

Als een advocaat een uurtarief heeft van slechts € 150 en de advocaat verliest slechts zes minuten per dag aan desorganisatie, dat loopt dit al op tot een verlies van € 3.300 per jaar.

Zie hieronder het schema om in te schatten hoeveel desorganisatie van invloed is op jouw declaraties.

Als je dit verlies 10 tot 20% kunt voorkomen, dan is de investering in een time-management training voor een advocaat erg snel terugverdiend.

Alternatief

Het is ook mogelijk om deze training als in-company variant voor jouw team op een door jouw gewenste locatie te geven. Of wil je liever 1 op 1 begeleiding i.p.v. in een groep, omdat het bij jou 5 voor 12 is. Voor jullie organisatie of relaties kunnen we een inspirerende workshop/lezing houden. Let op, er zit wel humor in onze trainingen en workshops. Meer informatie:

Training voor jouw team1 op 1 begeleidingWorkshop / Lezing


Snel naar...

Werkstress en werkdruk bij jurist, advocaat en notaris

Lange dagen, oververmoeid, tien ballen in de lucht... Het programma "HollandDoc" (VPRO) heeft een programma gemaakt over de "Rechtelijke Ambtenaar In Opleiding" ( RAIO ). Ook bij deze juridische opleiding wordt aan het begin van de opleiding uitdrukkelijk de werkdruk benoemd en hoe daar mee omgegaan wordt.

Video: Werkstress en werkdruk voor rechters en officier van justitie (1 min 30 sec)

Hier een kort fragment uit deze documentaire waarbij de werkstress en werkdruk voor rechters en officier van justitie uitdrukkelijk wordt uitgesproken bij de start van de opleiding tot RAIO.De hele reportage over Rechtelijk Ambtenaar in Opleiding is te zien via Uitzending gemist.

Wat levert het op?

 • Nooit meer dingen vergeten
 • 10 tot 20% verbetering van de productiviteit
 • Het heerlijke gevoel van een lege e-mailbox
 • Nooit meer zoeken
 • Innerlijke rust
 • Zonder stress op vakantie
 • Nachtrust
 • Meer ruimte voor creativiteit
 • Een helder hoofd

cursus time-management jurist advocaat notaris

Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.
Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Inhoud van de time-management training / workshop

De inhoud van deze time-management training is gebaseerd op vragen die wij regelmatig krijgen tijdens onze training time-management voor jurist advocaat en notaris.

Daar zien we dat veel professionals dezelfde time-management problematiek ervaren om alle “ballen in de lucht” te houden.

Uit ervaring is gebleken dat een sessie van maximaal vier uur het effectiefste is. In deze sessie komen dan de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Kennismaking probleem
 • Doelmatig met voornemens omgaan
 • Uitleg principes van o.a. Stephen R. Covey, Merlin Mann en Mihaly Csikszentmihalyi welke vertaald worden naar praktisch dagelijks gebruik.
 • Controle en overzicht over je werkstroom
 • Voornemens niet meer vergeten – rust in je hoofd
 • Kiezen welke taak je als eerst doet, prioriteitenmatrix
 • Beter plannen en organiseren
 • Efficiënt verwerken van de dagelijkse lawine aan informatie
 • Helder en duidelijk delegeren en uitbesteden
 • Stoppen met uitstelgedrag
 • Organiseren van je email
 • Omgaan met onverwachte onderbrekingen
 • Veel tips uit de praktijk.
 • Oefeningen n.a.v. theorie
 • Ruimte voor vragen en antwoorden

Na afloop van de time-management training / workshop hebben de deelnemers voldoende handvatten om zelf weer het overzicht en de controle over de werkstroom te krijgen.

Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.

Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Aantal deelnemers

Springest beoordeling Training Timemanagement

Je kan individueel inschrijven op deze time-management cursus. Het aantal deelnemers bedraagt 4 tot 8 personen. Indien er meerdere personen deze training / workshop willen volgen zal er een extra datum worden ingelast. Bij voldoende deelnemers kan deze training ook bij u op locatie verzorgd worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat cursisten over ons vertellenStel je vraag en krijg snel antwoord

Inclusief 4 maanden nazorg

Wij geven jou 4 maanden onze ondersteuning voor blijvend resultaat en meer effect op deze time-management training. Dit is inclusief na 2- en na 4 weken een gratis telefonisch coachingsgesprek. En natuurlijk mag je tussendoor of daarna ons bellen of mailen over al jouw vragen om de training nog beter te laten aansluiten bij jouw dagelijkse praktijk. Deze service leveren wij gratis aan onze deelnemers van onze time-management training.

Inclusief toegang tot onze MS Outlookvideo''s

Weet jij alle mogelijkheden van MS-Outlook? Volg je onze time-management training, dan krijg je gratis toegang tot onze slimmerwerken MS Outlook-video''s.

Met deze gratis toegang tot onze MS Outlook instructievideo’s leer je nog slimmer te werken met het emailprogramma MS Outlook van Microsoft Office. Onze video’s zijn ook duidelijk als je geluid uit staat. Zo stoor je nooit anderen in je omgeving en wordt je nog handiger met MS Outlook.

Certificaat

Na de time-management training ontvang je een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname als officieel bewijs van met succes geleverde prestaties voor een afgeronde cursus.

Resultaat

Na het volgen van deze time-management training kun je nog beter je voornemens de baas blijven. Hierdoor ervaar je minder stress. Valkuilen die tijd kosten kan je herkennen en je hebt de vaardigheden om deze te omzeilen. Je ben capabel om minimaal één maal per dag je e-mail inbox leeg te hebben en overzicht te houden over je werk. Met deze time-management opleiding houd jij weer zelf de touwtjes in handen en ervaar je een beter privé/werk-balans.

In de praktijk blijkt dat bij timemanagement-trainingen de productiviteit eerst stijgt met ongeveer 10% soms wel 20% in de eerste paar maanden, maar daarna gewoon terugkomt op het oude niveau. Soms wordt het zelfs lager. Dat komt door de methode die je leert in deze trainingen. Dit onderkennen wij en daarom zijn onze trainingen hierop aangepast. Daardoor blijf je voor de rest van je werkende leven dit toepassen en plezier van hebben.

Heldere hoofd nachten, betere dagen.
-Citaat van Eric van den Heuvel, Spreker en Trainer
 

Heb je nog een persoonsgebonden opleidingsbudget voor dit jaar, of wil je vast invulling geven aan je persoonlijke opleidingsbudget voor komend jaar? Claim dan nu alvast je plek voor onze open inschrijvingstraining time-management "Je voornemens de Baas".
Eerst volgende timemanagement cursus op 18 april Utrecht, 23 april Den Bosch, 9 mei Rotterdam, 14 mei Eindhoven, 16 mei Amsterdam, 11 juni Breda enz.

Schrijf je in Meer data, locaties en prijs Klantervaringen
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."

Timemanagement expert ERic van den Heuvel voor training coaching begeleiding persoonlijke effectiviteit

Deze training wordt gegeven door Eric van den Heuvel,
senior trainer en spreker bij Advies en begeleiding "Een Helder Hoofd".

Wij werken nooit met junior trainers. Daarom ligt onze kwaliteit op een hoog niveau. We halen daardoor de beste resultaten, dat je terug kunt zien in de succeservaringen van onze deelnemers.

Wie is Eric van den Heuvel?

Stel aan Eric een vraag.


Boek voor advocaat-stagiair

Boek-De-Tien-geboden-advocaat-stagiair De tien geboden van de advocaat-stagiair – Hoe maak ik mijn stageperiode tot een succes?. In oktober 2015 ben ik geïnterviewd door Michel Knapen en Linda van der Ham, de auteurs van het boek voor de advocaat-stagiair. Mijn interview is opgenomen als een apart hoofdstuk met de naam “Werkdruk” in het boek “De tien geboden van de advocaat-stagiair – Hoe maak ik mijn stageperiode tot een succes?”. Hierin kun je heel veel tips en adviezen lezen uit onze training time-management voor advocaten.


Wat anderen er van zeggen

GemiddeldeBeoordeling
Nuttig was o.a. voor mijn een lege e-mail inbox en het overzicht van het werk te krijgen.
-Willy van Gerven, BS De Zwengel


Beoordeeld: 9.3 uit 10 (op basis van 5751 beoordelingen)
Last updated 9 april 2018
Wat deelnemers er zelf over vertellen Neem contact met ons op

(Bekijk hier de trainingskalender time-management voor een cursus voor jou)

Investeer in jezelf met deze Cursus Timemanagement

Investering in het verbeteren van jouw professionalisme: € 319,- (excl. 21% btw).
Opbrengst Training Timemanagement: Stoppen van het verlies van 10 tot 20% van je tijd.

Vergoeding van de investering

Werkgevers vergoeden steeds vaker de investering van training of deelname aan workshops, als onderdeel van het arbeidsvoorwaarden pakket, vanuit het opleidingsbudget of beperking ziekteverzuim, vraag dit aan je werkgever.

Cursustijden 12:45 t/m 16:45. Trainer: Eric van den Heuvel

SCHRIJF SNEL IN! VOL=VOL
"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."


Wil je geïnformeerd worden over latere cursusdata voor onze open time-management training, dan is dat het fijnste als je belt naar 073-623 28 04 of stuur een e-mail naar office@eenhelderhoofd.nl, of nog beter gebruik onze gratis attenderingsservice.

Alternatief voor deze open inschrijving time-management training

Wil je een training samen met je collega's bij jou op locatie? Kies dan voor onze populaire "training voor jouw team". Wil jij 1 op 1 een time management training, kies dan voor "1 op 1 begeleiding voor jou".

Training voor jouw team 1 op 1 begeleiding voor jou Stel je vraag

Training Timemanagement download folder

Wil je een folder van deze training time management. Klik op onderstaande knop en je krijgt direct de folder. Je hoeft hiervoor geen e-mailadres of andere gegevens achter te laten.

Folder time management training voor jou Neem contact met ons op

Snel naar...

Ik heb nog vragen?

Jouw naam *)

e-mailadres *)
(Je krijgt een kopie van dit bericht in je eigen mailbox)

Jouw telefoonnummer
(Niet verplicht, alleen als je wilt dat ik je terugbel)

Onderwerp

Jouw bericht


*) = Verplichte invoer

Voor wie is deze cursus geschikt

Training time-management voor bijscholing Advocaat Arbeidsrecht, Advocaat Contractenrecht, Advocaat Mededingingsrecht, Advocaat Medewerker Insolventierecht, Advocaat Strafrecht, Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad, Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie, Bedrijfsjurist, Bedrijfsjurist, Belastingjurist, Bestuurlijk-juridisch specialist, Bestuursrechtjurist, Bouwrechtjurist, Curator, Faillissementsjurist, Familiejurist, Gemeentejurist, Gerechtsauditeur, Gerechtsdeurwaarder, Gerechtssecretaris, Gevangenisdirecteur, Gezondheidsjurist, Griffier bij de Rechterlijke Macht, Juridisch Medewerker, Juridisch Secretaresse, Jurist Arbeidsrecht, Jurist Belastingrecht, Jurist Bestuursrecht, Jurist Bouwrecht, Jurist Faillissementsrecht, Jurist Familierecht, Jurist Gezondheidsrecht, Jurist Huurrecht, Jurist ICT Recht, Jurist Incassorecht, Jurist Intellectueel eigendom, Jurist Internetrecht, Jurist Mediation, Jurist Ondernemingsrecht, Jurist Pensioenrecht, Jurist Sociaal Zekerheidsrecht, Jurist Verzekeringsrecht, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kantonrechter, Kinderrechter, Legal Counsel, Letselschade Advocaat, Mediator, Notarieel Medewerker, Notarieel Secretaresse, Notaris, Notarisklerk, Officier van Justitie, Overheidsjurist, Paralegal, Parketsecretaris, President Gerechtshof, President van de Hoge Raad, Procureur-generaal bij de Hoge Raad, Procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie, Raadsheer, Rechtbanktekenaar, Rechter, Rechter bij het Europees Hof van Justitie, Rechter-commissaris, Rechtsbijstandjurist, Schuldhulpverlener, Semi-overheidsjurist, Sociaal Raadsman, Strafpleiter, Vakbondsjurist, Wetgevingsjurist en natuurlijke alle notarissen, advocaten, juristen uit alle andere rechtsgebieden die orde willen scheppen in hun persoonlijke en professionele leven.
Training voor jouw team 1 op 1 begeleiding Inspirerende spreker

 

Werkdruk in de media