Boeken over Timemanagement en GTD

Boeken over Timemanagement en GTD

Boeken over timemanagement

‘Getting things done’ van David Allen is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress. Laat dingen niet liggen tot uw inbakje een onoverzichtelijke hoop papieren is en uw hoofd vol zaken zit die u niet mag vergeten.

Er zijn een aantal goede boeken door David Allen hierover geschreven die ik je graag wil aanbevelen. Als uw nog efficiënter willen werken n.a.v. de theorie in deze boeken dan gaan wij graag het gesprek met u aan hoe dit in uw praktijksituatie toegepast kan worden, rekening houdend met uw werkwijze en bedrijfscultuur.

Indien je interesse n.a.v. deze boeken gewekt is en je wil (nog) efficiënter werken, volg dan onze workshop “Je voornemens de baas”. Zie onze agenda voor de eerst volgende trainingsdatum voor de training timemanagement.

Getting things done, David Allen

De sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress!

Organiseer werk en privé zo, dat in één oogopslag duidelijk is wat u waar en wanneer kunt doen.

‘Getting Things Done beschrijft een ongelooflijk praktische methode die drukke mensen weer controle geeft over hun leven. Het kan je helpen om succesvoller te worden. En belangrijker, het kan je helpen om een gelukkiger leven te leiden.’ – Marshall Goldsmith, auteur van Tot hier en nu verder!
Meer over getting things done

Werkdruk beu? Tem je werk met onze Training
Professional Timemanagement

Ready for Anything (Nederlandstalig)

Ready for Anything (Nederlandstalig)
Met dit handzame boekje van productiviteitsgoeroe David Allen leert u in 52 korte maar krachtige hoofdstukken (de productiviteitsprincipes) hoe u meer kunt bereiken zonder harder te werken.

David Allen (1945) is algemeen directeur van de David Allen & Co en heeft meer dan twintig jaar ervaring als managementconsultant, executive coach en opleider. Hij wordt een van ’s werelds meest invloedrijke denkers genoemd op het gebied van productiviteit. Artikelen van zijn hand zijn verschenen in Fast Company, Fortune, de Los Angeles Times en vele andere publicaties.

Meer over Ready for Anything

Beter leren plannen en organiseren?
Volg onze Training Professioneel Timemanagement

Nooit meer te druk. Tony Crabe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.

We hebben het te druk. Onze inboxen en to-dolijsten puilen uit, er zijn te veel afspraken, te veel informatie, te veel onzekerheid en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. We proberen tevergeefs alles gedaan te krijgen en blijven zitten met het gevoel dat we tekortschieten in ons werk, ons sociale leven, als partner en als ouder.

Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, maar een praktisch boek dat helpt bij het maken van keuzes. Het biedt oplossingen om meer controle over je leven te krijgen, met gericht aandacht op de dingen die je doet.
Nooit meer te druk

Stress, tijdsdruk en geen overzicht over je werk. Kies voor
persoonlijke 1 op 1 begeleiding.

Grip. Rick Pastoor

Het geheim van slim werken.
Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Hoe bewaren we overzicht, met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst? En nog veel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren?

Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben. Een van hen is Blendle-man Rick Pastoor. In dit boek deelt hij zijn razendslimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn no-nonsenseaanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. En hoe je jezelf kunt uitdagen, ook al heb je het druk.
Grip. Het geheim van slim werken.

Teveel werkdruk in jouw team. Kies voor onze
In-company Training Timemanagement

Eat that frog. Brian Tracy

Dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden.
Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag een ‘makkie’zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven veranderen.
Eat that frog. Brian Tracy.

Werkdruk beu? Tem je werk met onze Training
Professional Timemanagement

Timemanagement volgens Covey

Maakt u lange dagen en zit u toch constant in tijdnood? Dat kan anders. Dit boek biedt tips en een heldere methode gebaseerd op eenvoudige principes. Tijdwinst gebint namelijk bij de keuze die u in uw leven en werk maakt.

Stephen Covey laat zien hoe het komt dat we de prioriteiten in ons leven zelden op de eerste plaats zetten- en hoe we dat kunnen veranderen. Focus op wat echt belangrijk is, breng werk en privéleven in balans en leer afgewogen keuzes te maken. Timemanagement: geen kwestie van tijd maar van prioriteit.
Timemanagement volgens Covey.

Beter leren plannen en organiseren?
Volg onze Training Professioneel Timemanagement

eBook Prioriteiten stellen doe je zo! Tijdelijk gratis

eBook “Prioriteiten stellen doe je zo.. Dit e-book (tijdelijk gratis), over prioriteiten stellen heb ik speciaal geschreven voor mijn vele website bezoekers die meer willen over prioriteiten stellen.

Er wordt in drie praktische hoofdstukken verteld hoe je dit doet. Wordt ook een timemanager door betere keuzes te maken. Want we hebben allemaal meer te doen dan we tijd hebben.

Dus de enige mogelijkheid die we hebben is om goede keuzes te maken. Vraag snel dit e-book aan en ontvang hem binnen een paar minuten in je mailbox. Tijdelijk gratis te downloaden.