Boekentips ADD en ADHD

Boekentips ADD en ADHD

Boeken over ADD en ADHD


Wat is ADD / ADHD bij volwassen?

ADD / ADHD bij volwassen

ADHD is het hyperactieve broertje van ADD. Volgens een erfelijkheidsonderzoek is ADHD / ADD  voor 70% erfelijk.

Dat wil zeggen dat de kans op deze aandoening verhoogd is als een van de ouders het heeft. Ook kunnen omgevingsfactoren (zoals roken en/of drinken tijdens de zwangerschap) zorgen voor een verhoogde kans op ADHD / ADD bij het kind.

Mensen zijn het er niet over eens of ADHD / ADD  alleen maar aangeboren is. Sommige mensen zijn van mening dat je jezelf ADHD / ADD kan aanleren.

Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld drukker gaan gedragen als hen verteld wordt dat ze ADHD hebben.
Timemanagement begeleiding bij AD(H)D

Wat is de oorzaak van ADD / ADHD bij volwassen?

De oorzaak van ADD / ADHD bij volwassen

Waarschijnlijk ligt de biologische oorzaak van ADHD / ADD bij problemen in de communicatie tussen hersengebieden.

Als je pas op volwassen leeftijd gediagnosticeerd wordt, dan is dat vaak omdat de symptomen als deel van je persoonlijkheid worden gezien.

Het altijd spullen kwijt zijn, chaotisch werken, concentratieproblemen of altijd een antwoord klaar hebben passen heel goed bij ADHD / ADD , maar het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt als volwassene. Vaak neemt bij ADHD de hyperactiviteit af naarmate je ouder wordt.
Timemanagement begeleiding bij AD(H)D

Boeken over ADD en ADHD bij volwassenen

Als er meer over te weten wil komen heb ik hier een 7 boeken over ADD en ADHD. De meeste boeken heb je de volgende dag in huis, indien je deze voor 23:00 bestelt.

Wil je daarnaast vaardigheden voor op je werk. Dan leer ik je ADHD en ADD proof timemanagement voor volwassenen.


1. Het ADD-syndroom. Een nieuwe kijk op ADHD/ADD

Waarom kan iemand met ADD / ADHD wel urenlang computeren, maar niet zijn werk afkrijgen?

Iedereen heeft wel aandachtsproblemen, als je maar hard je best doet gaat het vanzelf over.

Thomas E. Brown is een vooraanstaand deskundige op het gebied van diagnostiek en behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

In het boek Het ADD-syndroom geeft hij praktische en wetenschappelijk onderbouwde informatie over behandelingen.


2. Hulpgids ADHD. De meest actuele en complete gids voor een succesvol leven met ADHD

De Hulpgids ADHD leert begrijpen wat ADHD werkelijk is, wat het niet is, wat we er wel, en wat we er niet over weten, wat nieuw onderzoek heeft opgeleverd en over welke kwesties de deskundigen het oneens zijn.

De auteurs bespreken nieuwe diagnostische instrumenten en behandelmethoden en verkennen het onderzoek naar alternatieve en aanvullende behandelingen.3. Het is alsmaar zo druk in mijn hoofd over ADHD en ADD bij volwassenen

De diagnose ADHD en ADD wordt vaak gesteld bij kinderen, maar de ziekte komt ook veelvuldig voor onder volwassenen.

Het belang van tijdige onderkenning van deze stoornis en een adequate behandeling kan er in de volwassenheid voor zorgen dat het tij zich keert: het leven wordt overzichtelijk en heeft weer perspectief.

In het boek “Het is alsmaar zo druk in mijn hoofd over ADHD en ADD bij volwassenen” vind je alle informatie over de verschijnselen van ADHD en ADD, de diagnosestelling, de bijkomende psychiatrische en sociaal-maatschappelijke problemen en de behandeling.


4. Slim maar vastgelopen emoties bij tieners en volwassenen met ADHD

Het boek “Slim maar vastgelopen” bevat een serie waargebeurde verhalen van intelligente, competente tieners en volwassenen die vanwege hun ADHD zijn ‘vastgelopen’ op school of op het werk of in hun sociale omgang met anderen.

Deze ontroerende en soms verrassende casussen belichten de vele facetten van de stoornis en beschrijven in detail de strategieën en behandelingen die door degenen met ADHD kunnen worden toegepast om weer ‘op gang te komen’.


5. Gids voor vrouwen met ADHD Overwin de chaos, richt je aandacht en krijg meer gedaan

De Gids voor vrouwen met ADHD biedt praktische tips en tools om thuis, op het werk en in relaties meer balans te vinden.

Alle gebieden waarop vrouwen met ADHD problemen ondervinden, komen aan bod: relaties, zintuiglijke gevoeligheden, boodschappen doen, moederschap, sollicitatiegesprekken en het omgaan met overweldigende emoties en hormonen.


6. Opgeruimd leven met ADHD Praktische organiseertips en -strategieën

Wat is de grootste uitdaging voor volwassenen met ADHD? De dagelijkse chaos verminderen, orde op zaken stellen, de boel regelen, prioriteiten stellen.

De nieuwe, sterk uitgebreide editie van dit praktische boek “Opgeruimd leven met ADHD” leert je strategieën om je leven beter te organiseren en je stress te verminderen.


7. Hyper sapiens praktische gids voor mensen met ADHD

Het boek “Hyper Sapiens” is een positief en realistisch boek over ADHD en beantwoordt ontelbaar veel vragen waar je als persoon met ADHD tegenaan kunt lopen.

Het boek is geschreven voor mensen die het hebben, voor degenen die bang zijn de diagnose te krijgen, en voor iedereen die iemand kent met de typische kenmerken en er weleens iets over wil lezen.

Hyper Sapiens is op de huid geschreven, zo dicht mogelijk op de ervaring van mensen met ADHD.


Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching