De beste boeken over ADD en ADHD, nu in de boekhandel

De beste boeken over ADD en ADHD, nu in de boekhandel

Boeken over ADD en ADHD bij volwassenen

Als er meer over te weten wil komen heb ik hier een aantal boeken over ADD en ADHD. De meeste boeken heb je de volgende dag in huis, indien je deze voor 23:00 bestelt.

Wil je daarnaast vaardigheden voor op je werk. Dan leer ik je ADHD en ADD proof timemanagement voor volwassenen.

ADHD, hoe haal je het uit je hoofd? Cathelijne Wildervanck

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen.

Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen.

Soms geeft de diagnose opluchting, maar vaak ook staat je wereld op zijn kop. Je hoort wat je allemaal niet kunt en dat je veel rust en structuur nodig zult hebben.

Dit boek gaat uit van een andere gedachte, namelijk dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching.

Dit praktische boek, met veel oefeningen, is een aanrader voor volwassenen met ADHD of ADD, familie en vrienden om hen heen, psychiaters, psychologen en andere begeleiders.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Het verstrooide brein ADD begrijpen en helen

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD.

Zie je ADD als aandachtstekortstoornis of als een creatief brein?

Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté (zelf ADD’er) vertelt hoe het is om met een verstrooid brein te leven, hoe je daar beter mee om kunt gaan en hoe je het positief in kunt zetten.

Het ADD-syndroom. Een nieuwe kijk op ADHD/ADD

Waarom kan iemand met ADD / ADHD wel urenlang computeren, maar niet zijn werk afkrijgen?

Iedereen heeft wel aandachtsproblemen, als je maar hard je best doet gaat het vanzelf over.

Thomas E. Brown is een vooraanstaand deskundige op het gebied van diagnostiek en behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

In het boek Het ADD-syndroom geeft hij praktische en wetenschappelijk onderbouwde informatie over behandelingen.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Hulpgids ADHD. De meest actuele en complete gids voor een succesvol leven met ADHD

De Hulpgids ADHD leert begrijpen wat ADHD werkelijk is, wat het niet is, wat we er wel, en wat we er niet over weten, wat nieuw onderzoek heeft opgeleverd en over welke kwesties de deskundigen het oneens zijn.

De auteurs bespreken nieuwe diagnostische instrumenten en behandelmethoden en verkennen het onderzoek naar alternatieve en aanvullende behandelingen.

Het is alsmaar zo druk in mijn hoofd over ADHD en ADD bij volwassenen

De diagnose ADHD en ADD wordt vaak gesteld bij kinderen, maar de ziekte komt ook veelvuldig voor onder volwassenen.

Het belang van tijdige onderkenning van deze stoornis en een adequate behandeling kan er in de volwassenheid voor zorgen dat het tij zich keert: het leven wordt overzichtelijk en heeft weer perspectief.

In het boek “Het is alsmaar zo druk in mijn hoofd over ADHD en ADD bij volwassenen” vind je alle informatie over de verschijnselen van ADHD en ADD, de diagnosestelling, de bijkomende psychiatrische en sociaal-maatschappelijke problemen en de behandeling.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Slim maar vastgelopen emoties bij tieners en volwassenen met ADHD

Het boek “Slim maar vastgelopen” bevat een serie waargebeurde verhalen van intelligente, competente tieners en volwassenen die vanwege hun ADHD zijn ‘vastgelopen’ op school of op het werk of in hun sociale omgang met anderen.

Deze ontroerende en soms verrassende casussen belichten de vele facetten van de stoornis en beschrijven in detail de strategieën en behandelingen die door degenen met ADHD kunnen worden toegepast om weer ‘op gang te komen’.

Gids voor vrouwen met ADHD Overwin de chaos, richt je aandacht en krijg meer gedaan

De Gids voor vrouwen met ADHD biedt praktische tips en tools om thuis, op het werk en in relaties meer balans te vinden.

Alle gebieden waarop vrouwen met ADHD problemen ondervinden, komen aan bod: relaties, zintuiglijke gevoeligheden, boodschappen doen, moederschap, sollicitatiegesprekken en het omgaan met overweldigende emoties en hormonen.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Opgeruimd leven met ADHD Praktische organiseertips en -strategieën

Wat is de grootste uitdaging voor volwassenen met ADHD? De dagelijkse chaos verminderen, orde op zaken stellen, de boel regelen, prioriteiten stellen.

De nieuwe, sterk uitgebreide editie van dit praktische boek “Opgeruimd leven met ADHD” leert je strategieën om je leven beter te organiseren en je stress te verminderen.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Hyper sapiens. Praktische gids voor mensen met ADHD

Het boek “Hyper Sapiens” is een positief en realistisch boek over ADHD en beantwoordt ontelbaar veel vragen waar je als persoon met ADHD tegenaan kunt lopen.

Het boek is geschreven voor mensen die het hebben, voor degenen die bang zijn de diagnose te krijgen, en voor iedereen die iemand kent met de typische kenmerken en er weleens iets over wil lezen.

Hyper Sapiens is op de huid geschreven, zo dicht mogelijk op de ervaring van mensen met ADHD.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Hoera! ik heb ADHD. Frank van Strijen

Met meer dan 100 tips voor een effectief leven met ADHD

Hoera! Ik heb ADHD rekent af met een aantal aannames die je leven met ADHD negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld dat ADHD een ziekte, een stoornis is. Dit boek beweert het tegendeel. ADHD kan je juist in staat stellen tot het leiden van een uniek en uitdagend leven. Niet ondanks de ADHD, maar dánkzij de ADHD. En door de negatieve etiketten van je af te schudden, neem je weer zelf de verantwoordelijkheid voor je leven.

Hoera! Ik heb ADHD bevat meer dan 100 tips, voorbeelden en ervaringen die je helpen om het maximale uit je ADHD te halen. Niet alleen voor jezelf, maar juist voor je omgeving.

Zodat ook jij kan zeggen: Hoera! Ik heb ADHD!

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

ADHD macht en misverstanden

Sinds 2012 is de ADHD-wereld voortdurend in beweging.

Daarom verscheen in 2017 een grondig herziene en aangevulde update van Hoe voorkom je ADHD? onder de nieuwe titel ADHD: macht en misverstanden.

Nu, zes jaar later, is er weer veel veranderd.

Sommige invloedrijke ADHD-adepten van weleer zijn honderdtachtig graden gedraaid in hun visie, terwijl anderen vasthouden aan oude hersenmythes.

In deze nieuwe volledig geactualiseerde herdruk met twee nieuwe hoofdstukken geeft Batstra een helder overzicht van de huidige stand van zaken betreffende ADHD, macht en misverstanden.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

ADHD 2.0

De nieuwste inzichten en strategieën voor een goed leven met afleiding

ADHD kan leiden tot problemen op school, werk en in relaties.

Maar dankzij de gerenommeerde psychiaters én doorgewinterde ADHD’ers Edward Hallowell en John Ratey is er nu een boek dat laat zien hoe je van ADHD juist je kracht kunt maken.

Hoe je de negatieve kenmerken ervan kunt verminderen en de positieve (creativiteit, out of the box denken, hyperfocus) kunt laten bloeien.

Zij doen dat aan de hand van aansprekende voorbeelden en onderbouwd met de laatste wetenschappelijke inzichten.

Folder ADHD / ADD begeleiding en coaching

Wat is ADD / ADHD bij volwassen?

ADD / ADHD bij volwassen

ADHD is het hyperactieve broertje van ADD. Volgens een erfelijkheidsonderzoek is ADHD / ADD  voor 70% erfelijk.

Dat wil zeggen dat de kans op deze aandoening verhoogd is als een van de ouders het heeft. Ook kunnen omgevingsfactoren (zoals roken en/of drinken tijdens de zwangerschap) zorgen voor een verhoogde kans op ADHD / ADD bij het kind.

Mensen zijn het er niet over eens of ADHD / ADD  alleen maar aangeboren is. Sommige mensen zijn van mening dat je jezelf ADHD / ADD kan aanleren.

Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld drukker gaan gedragen als hen verteld wordt dat ze ADHD hebben.
Timemanagement begeleiding bij AD(H)D

Wat is de oorzaak van ADD / ADHD bij volwassen?

De oorzaak van ADD / ADHD bij volwassen

Waarschijnlijk ligt de biologische oorzaak van ADHD / ADD bij problemen in de communicatie tussen hersengebieden.

Als je pas op volwassen leeftijd gediagnosticeerd wordt, dan is dat vaak omdat de symptomen als deel van je persoonlijkheid worden gezien.

Het altijd spullen kwijt zijn, chaotisch werken, concentratieproblemen of altijd een antwoord klaar hebben passen heel goed bij ADHD / ADD , maar het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt als volwassene. Vaak neemt bij ADHD de hyperactiviteit af naarmate je ouder wordt.
Timemanagement begeleiding bij AD(H)D