Timemanagement goeroes

Timemanagement goeroes

Is het verstandig om van een timemanagement goeroe te leren?

tp39luidsNatuurlijk hebben diverse time management goeroes in het verleden goede ideeën. Ik zelf heb ook de boeken gelezen van David Allen, Stephen Covey, Napoleon Hill en Merlin Man. Maar het kenmerk van een goeroe is dat zij een specialist zijn op een deelgebied en daar over vertellen, schrijven en doceren.

Het luisteren naar deskundigen en goeroes is ongeveer hetzelfde als tv kijken. Consumptief innemen en niets uitwisselen. Ik wil graag weten wat jouw uitdagingen zijn zodat ik hiermee rekening kan houden en kan inhaken op jouw voorkeuren.

In de praktijk zijn er veel meer zaken van invloed op jouw functioneren. Bewust of onbewust vertellen deze goeroes die overige aspecten niet aan jou. Meestal om de stof zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. En hoe groter het publiek hoe hoger zijn goeroe-status.

Ik wil je daarom waarschuwen dat je methodes zoals slimmer werken, effectief werken en timemanagement niet leert door er naar te luisteren, maar vooral door het zelf te doen en ervaren.

(Doe onze populaire training Professioneel Timemanagement)

Ik denk dat je naast vaardigheden om je werk te organiseren ook vaardigheden moet ontwikkelen die je helpen om je werk geconcentreerd te kunnen doen. Hiertoe horen zaken zoals het stellen van doelen, leren te focussen, assertiviteit, omgaan met interruptie en uitstelgedrag en delegeren.

Ik wil geen time management goeroe zijn, maar jou ervan bewust en bekwaam maken in de vaardigheden die een kenniswerker in deze 21e eeuw nodig heeft om boven op zijn berg met werk te zitten in plaats van er onder te begraven worden.

Werkstress voorkomen

5 tips hoe je werkstress kunt voorkomen
Video 1 min 34 sec

Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder geeft 5 tips hoe je werkstress kunt voorkomen.
Terug naar het vraag en antwoord overzicht.

Timemanagement voor jou zelf Timemanagement voor jouw team