Favoriete boeken

Favoriete boeken

Good to great, Jim Collins

Good to Great – Waarom sommige bedrijven een sprong vooruit maken… en andere niet.
Jim Collins heeft met ‘Good to Great’ een wereldwijde bestseller geschreven waarvan inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Dit boek wordt in bijna alle managementliteratuur aangehaald als de meest grondige, inzichtelijke en vernieuwende studie van de afgelopen decennia. Inmiddels geldt ook de Nederlandstalige editie als een klassieker.

Uit een langdurig onderzoek van honderden Fortune 500-bedrijven kwamen elf bedrijven naar voren die in een periode van vijftien jaar explosief groeiden: een tijdlang presteerden ze even ‘good’ als hun concurrenten in dezelfde branche, maar plotseling accelereerden ze en werden ‘great’.

Wat onderscheidt deze succesvolle bedrijven nu van hun concurrenten en wat kunnen anderen daarvan leren? Collins heeft zijn inzichten in een aantal principes geformuleerd. Het zijn tijdloze factoren voor succes – geen hypes. Voor al deze bedrijven geldt:

  1. Het leiderschap bevindt zich op niveau 5 (dienstbaar).
  2. Ze werven de juiste mensen.
  3. Ze zien de harde feiten onder ogen, maar blijven vertrouwen op succes.
  4. Ze vinden een antwoord op drie afbakeningsvragen: wat kunt u het best, waar gelooft u het meest in en wat is cruciaal voor uw economisch voortbestaan?
  5. Ze zorgen voor een gedisciplineerde organisatiecultuur.
  6. Ze hechten groot belang aan technologie, maar zijn daarin selectief.
  7. Ze werken gestaag en volhardend, zonder revolutionaire doorbraken.

Begin met het Waarom. Simon Sinek

Simon Sinek laat in ‘Begin met het Waarom‘ dat wie zich richt op het Waarom succesvoller, invloedrijker en innovatiever is. Alle grote, inspirerende leiders hebben één ding met elkaar gemeen: ze weten dondersgoed waarom ze doen wat ze doen.

Met vele praktijkvoorbeelden helpt Sinek je om het Waarom weer centraal te stellen, en zo beter en authentieker leiding te geven.

Want zij die handelen vanuit hun Waarom manipuleren niet; ze inspireren. En mensen volgen hen niet omdat het moet, maar uit vrije wil. Deze must-read heeft wereldwijd al miljoenen lezers geholpen om ingesleten denkpatronen los te laten en zich met succes te richten op wat er echt toe doet.

Op werkdagen voor 23:00 besteld de volgende dag geleverd. Verzending is gratis voor bestellingen vanaf € 20,–.

Gratis eBook Prioriteiten stellen doe je zo!

eBook “Prioriteiten stellen doe je zo.. Dit gratis e-book over prioriteiten stellen heb ik speciaal geschreven voor mijn vele website bezoekers die meer willen over prioriteiten stellen.

Er wordt in drie praktische hoofdstukken verteld hoe je dit doet. Wordt ook een timemanager door betere keuzes te maken. Want we hebben allemaal meer te doen dan we tijd hebben.

Dus de enige mogelijkheid die we hebben is om goede keuzes te maken. Vraag snel dit e-book aan en ontvang hem binnen een paar minuten in je mailbox.