Getting Things Done (GTD) van David-Allen

Getting Things Done (GTD) van David-Allen

Wat is Getting Things Done

Getting Things Done ( GTD ) is de timemanagement methode van David Allen (geboren in de USA op 28 december 1945). David Allen is management consultant en executive coach. Zijn boodschap bestaat er uit dat je zonder stress en ontspannen je werk onder controle kan krijgen. David Allen wordt ook wel gezien als de persoonlijke productiviteitsgoeroe omdat hij vier boeken heeft geschreven. Waarvan Getting Things Done (2001) wereldberoemd is geworden.

GTD oorsprong

David Allen Getting Things Done GTD Timemanagement Video TEDx Amsterdam 2014
Heb je deze video bekeken?

In 2014 heeft David Allen op de TEDx van Amsterdam zijn timemanagement methode uitgelegd. De methode is gebaseerd op het onderzoek uit 1956 van Miller, G. The magical number seven, plus or minus two: some limits on our capacity of processing information. Psychological Review, 101, 343-352.

David Allen gebruikt de conclusies van dit onderzoek voor zijn timemanagement methodiek. Dit onderzoek concludeert dat er ongeveer 7 items (plus en minus 2) te onthouden zijn in je werkgeheugen (kortetermijngeheugen). Daarom moet je nooit iets onthouden, maar opschrijven, het liefst met pen en papier. Want toen het boek Getting Things Done werd geschreven in 2001 was dit lang voordat de eerst iPhone op de markt kwam (2007).

GTD voordelen en nadelen

David Allen on writing Getting Things Done
David Allen on writing Getting Things Done (4:38)

Getting Things Done (GTD) biedt voordelen als je op regelmatige basis rustig kan reflecteren op je werk.

Het nadeel is dat de moderne tijd van smartphone, tablet, sociale media apps en het snelle internet dit steeds moeilijker maakt voor professionals. Verder mist GTD een een handige en diepgaande prioriteringsmethodiek. Gevaar is dat je verzandt in veel niet waarde toevoegende klusjes, waardoor je persoonlijke doelen nog steeds moeilijk haalbaar zijn.

GTD versus modern timemanagement

Heel veel huidige timemanagement methodes bevatten elementen die ook voorkomen in het boek Getting Things Done van David Allen. Maar gelukkig zijn onze nieuwe timemanagement methodes aangepast aan de moderne tijd, o.a.

 • de mogelijkheden van je smartphone bij je werk
 • overal kunnen werken door het snelle internet
 • thuiswerken en hybride werken
 • MS-teams kanalen en videovergaderen

Natuurlijk houden wij rekening met deze moderne hulpmiddelen in onze training professioneel timemanagement.

Nog beter hierin worden?

Volg dan onze Training Professioneel Timemanagement. Zodat jij ook weer tijd krijgt voor je hobby's, je gezin, vrienden en favoriete sport.
Professioneel Timemanagement maar dan slimmer.
Zie ik je op 22 januari ? Claim dan nu je plek. Want er zijn nog maar 2 plekken beschikbaar. Schrijf je alleen in als je dit ook echt wilt.

Opleidingsbudget over?

Helaas maakt slechts 39 procent gebruik van het opleidingsbudget volgens het CBS.
Gaat bij jouw organisatie ongebruikt opleidingsbudget ook verloren op 31 december?
Zit er nog iets in jouw opleidingsbudget van dit jaar? Geef je dan nu alvast op voor een training en laat dit budget niet verdampen. Wil je de training volgend jaar volgen maar het opleidingsbudget van dit jaar gebruiken? Geef dan in het commentaarveld aan dat je de factuur nog dit jaar wilt ontvangen.
Check je opleidingsbudget


Wil je meer informatie?

Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten? Dan heb ik 5 opties voor je:

 1. Wil je zelf een Training Professioneel Timemanagement volgen?

  Schrijf je dan in voor onze populaire open training “Je voornemens de Baas” op 11 dec Rotterdam, 22 jan Eindhoven (bijna vol), 29 jan Utrecht, etc. Er zijn nog meer data. Krijg ALLE data en locaties in je mailbox

 2. Wil je hulp en aandacht voor jouw concrete zelf- en timemanagement uitdagingen?

  Dan heb ik speciaal voor jou een 1 op 1 begeleidingstraject. We gaan dan samen aan de slag en je krijgt maximaal maatwerk voor jouw persoonlijke uitdagingen.

 3. Wil je met je team of afdeling productiever worden?

  Dan is onze in-company Training Professioneel Timemanagement geschikt.

 4. Wil je met een grote groep een inspirerende lezing of workshop hierover?

  Vraag dan hier een offerte aan.

 5. Ga je graag zelf aan de slag?

  Dan is mijn Timemanagement eBook (tijdelijk gratis) zeker interessant voor jou.

Kun je niet kiezen of wil je overleggen wat voor jou het meest passend is? Bel mij (Eric) dan op telefoon 073-6 232 804 of stuur mij een bericht, voor een gratis en vrijblijvend advies.

Wil je dit artikel gebruiken?

Lees eerst onze voorwaarden hiervoor.