Hoe maak je een mindmap?

Hoe maak je een mindmap?

Wat is een mindmap?

Hoe maak je een mindmap Tony Buzan WoordspinMindmap is het visueel weergeven van onderwerpen en hun relatie daartussen. Het wordt op het basisonderwijs ook wel eens woordspin genoemd.

De uitvinding van Tony Buzan

De uitvinder van de mindmap is de Britse psycholoog Tony Buzan. In de jaren 60 heeft hij op de Britse televisie hierover aan aantal programma’s gemaakt. Sinds dien is deze methode populair geworden.

Zo teken je een mindmap

Je start met een leeg vel. In het midden schrijf je het hoofdonderwerp. Vanuit dat hoofdonderwerp komen associaties die je rond het hoofdonderwerp zet. Je verbindt de associaties met het hoofdonderwerp met een lijn.
Mind mappen creatief inspiratie planner brainstormen

Een hulpmiddel om creatief te worden

Aan de associaties maak je weer een lijst van ideeën die daaruit volgen, je kunt steeds dieper gaan met de boomstructuur. Gebruik steekwoorden, of hele korte zinnen of nog beter tekeningen. Door het gebruik van lange zinnen gaat de kracht van mindmapping verloren.
Zijn er associaties of ideeën die gerelateerd zijn aan elkaar, dan kun je deze met een lijn verbinden eventueel zet je op die lijn wat de relatie is.

Boeken tip: Mindmappen – Tony Buzan

Mindmappen Tony BuzanHet meest effectieve hulpmiddel van deze tijd is de mindmap.

De methode is geschikt voor alle uitdagingen, elk plan en elk streven.

Maar ook geschikt om een samenvatting te maken van een probleem, boek of vergadering.

Het stimuleert je geest, fantasie, focus, geheugen en je verbale bekwaamheid.

Meer informatie en bestellen van het boek “Mindmappen – Vergroot je creativiteit, verbeter je geheugen, verander je leven

Mindmapping-software om mindmap te maken op je computer

Tony Buzan over hoe je een Mind Map maakt

Video: Hoe maak je een Mind Map. Door Tony Buzan (4 min 49)

Mind Mapping is een methode voor het vastleggen van informatie en is bedacht door internationale spreker en bestseller auteur, Tony Buzan. Het is bewezen dat het jouw productiviteit, creativiteit en geheugen zal verbeteren. Deze veelzijdige techniek wordt al door meer dan 250 miljoen mensen wereldwijd gebruikt voor allerlei taken, waaronder brainstormen, het identificeren van nieuwe mogelijkheden, het organiseren, beheren van projecten, het onderwijzen, studeren, communiceren van informatie en nog veel meer ...