Tip 3: Leer ‘Nee’ zeggen!

neenee
Help, ik heb teveel op mijn bordje!

Sommige mensen kunnen gewoon geen nee zeggen. Zij zeggen altijd ja als ze door anderen om een gunst gevraagd worden. Als je al genoeg op je bord hebt, raak dan niet in de verleiding om nog meer toe te voegen. Dus als een collega op het werk vraagt om iets te doen, denk dan eerst na of het praktisch is om deze taak op je te nemen.
Er zullen zeker op andere gebieden zaken zijn waar je ook direct nee op kunt zeggen. Het gevaar is dat als je altijd ja tegen iets zegt het een gewoonte wordt en je heel vaak vastloopt. Dit kun je voorkomen door jezelf te trainen om ‘nee’ te zeggen. Heb je daar moeite mee, begin dan met te zeggen: ‘Mag ik daar even een half uurtje over na denken.’. Je hebt dan de tijd om na te denken hoe je op een vriendelijke maar duidelijke manier kun vertellen dat de gevraagde gunst jou niet uitkomt.

Wil je meer informatie?

Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten? Dan heb ik 5 opties voor je:
  1. Wil je hulp en aandacht voor jouw concrete zelf- en time-management uitdagingen? Dan heb ik speciaal voor jou een 1 op 1 begeleidingstraject. We gaan dan samen aan de slag en je krijgt maximaal maatwerk voor jouw persoonlijke uitdagingen.
  2. Wil je zelf een training timemanagement volgen? Schrijf je dan in voor onze populaire open training “Je voornemens de Baas”
  3. Wil je met je team of afdeling productiever worden? Dan is onze in-company training timemanagement geschikt.
  4. Wil je met een grote groep een inspirerende lezing of workshop hierover? Vraag dan hier een offerte aan.
  5. Ga je graag zelf aan de slag? Dan is mijn GRATIS timemanagement eBook zeker interessant voor jou.
Kun je niet kiezen of wil je overleggen wat voor jou het meest passend is? Bel mij (Eric) dan op telefoon 073-6 232 804 of stuur mij een bericht, voor een gratis en vrijblijvend advies.

 

Wil je dit artikel gebruiken?

Wil je dit artikel gebruiken op je eigen website, tijdschrift, nieuwsbrief of ander medium? Dat mag van mij na schriftelijke toestemming en als dit inclusief een bronvermelding is met een werkende link naar onze website www.eenhelderhoofd.nl met de tekst:
Geschreven door Eric van den Heuvel van Advies en begeleiding "Een HelderHoofd"
"Wij leveren nachtrust".
Ga naar www.EenHelderHoofd.nl voor nog meer slimmer werken tips.
 
Mocht je hier gebruik van willen maken dan ontvangen wij graag van jou de link naar de locatie waar je ons artikel hebt geplaatst. Indien de site of het medium waarop onze tekst geplaatst wordt niet strookt met onze normen en waarden, dan behouden wij het recht om de plaatsing te verbieden.