Tip 9: Houd jezelf aan je tijdslimieten.

Help mijn taken lopen altijd uit!

eehtip9

We hebben meestal zoveel tijd nodig als we tijd hebben.
Er is een schijnbaar onverklaarbare interactie tussen de hoeveelheid tijd dat voor een taak beschikbaar is en de tijd die we eigenlijk nodig hebben.
Dit wordt beschreven in de Wet van Parkinson. Deze wetmatigheid stelt dat het werk (van een taak) uitdijt naar de beschikbare tijd (om een taak te realiseren): “Work expands to fill the time available for its completion.” (bron : www.wikipedia.org).


Meestal gebruiken we zo veel tijd als voor ons beschikbaar is. Denk eens aan je eigen taken uit het verleden – het is meestal waar! Dus als je jezelf voorneemt om een taak binnen een bepaalde periode uit te voeren, dan zal je waarschijnlijk ook precies deze hoeveelheid tijd nodig hebben. Dat is precies de reden waarom een goed overdachte tijdsplanning van elke taak nuttig is.

Met tijdlimieten focus je jezelf op de manier van werken.

Er is nog een positief neveneffect, als we onze werkzaamheden een tijdslimiet geven, werken we meer geconcentreerdheid in de hand, zullen meer gericht zijn op de specifieke taak en worden minder afgeleid. Maak er dus een gewoonte van om voor elke taak en voor elke vergadering een tijdslimiet vast te stellen en deze ook gedisciplineerd in acht te nemen.

Conclusie

Ongeacht of je een taak aan het uitvoeren bent, of een zakelijke afspraak of een vergadering hebt: Bepaal altijd een tijdslimiet hiervoor en houd je er consequent aan.

Wil je meer informatie?

Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten? Dan heb ik 5 opties voor je:
  1. Wil je hulp en aandacht voor jouw concrete zelf- en time-management uitdagingen? Dan heb ik speciaal voor jou een 1 op 1 begeleidingstraject. We gaan dan samen aan de slag en je krijgt maximaal maatwerk voor jouw persoonlijke uitdagingen.
  2. Wil je zelf een training timemanagement volgen? Schrijf je dan in voor onze populaire open training “Je voornemens de Baas”
  3. Wil je met je team of afdeling productiever worden? Dan is onze in-company training timemanagement geschikt.
  4. Wil je met een grote groep een inspirerende lezing of workshop hierover? Vraag dan hier een offerte aan.
  5. Ga je graag zelf aan de slag? Dan is mijn GRATIS timemanagement eBook zeker interessant voor jou.
Kun je niet kiezen of wil je overleggen wat voor jou het meest passend is? Bel mij (Eric) dan op telefoon 073-6 232 804 of stuur mij een bericht, voor een gratis en vrijblijvend advies.

 

Wil je dit artikel gebruiken?

Wil je dit artikel gebruiken op je eigen website, tijdschrift, nieuwsbrief of ander medium? Dat mag van mij na schriftelijke toestemming en als dit inclusief een bronvermelding is met een werkende link naar onze website www.eenhelderhoofd.nl met de tekst:
Geschreven door Eric van den Heuvel van Advies en begeleiding "Een HelderHoofd"
"Wij leveren nachtrust".
Ga naar www.EenHelderHoofd.nl voor nog meer slimmer werken tips.
 
Mocht je hier gebruik van willen maken dan ontvangen wij graag van jou de link naar de locatie waar je ons artikel hebt geplaatst. Indien de site of het medium waarop onze tekst geplaatst wordt niet strookt met onze normen en waarden, dan behouden wij het recht om de plaatsing te verbieden.