GRIP Het geheim van slim werken Rick Pastoor Boek Recensie

GRIP Het geheim van slim werken Rick Pastoor Boek Recensie

GRIP Het geheim van slim werken Rick Pastoor Boek Recensie

Rick Pastoor, wie is deze auteur van het boek GRIP?

Rick Pastoor (1988) is hoofd productontwikkeling bij Blendle. Het bedrijf van Alexander Klöpping (CEO en oprichter van Blendle) en geeft leiding aan een team van 30 man.

Rick is van huis uit een ICT-er, die als tiener het vroeger leuk vond om websites te bouwen en apps te programmeren. Hij heeft informatica gestudeerd in Zwolle en met een vriend een eigen IT bedrijf gehad.

Pastoor startte als programmeur bij Blendle. Daar is hij in de jaren opgeklommen tot hoofd productontwikkeling. In deze functie heeft hij al vele medewerkers in zijn team gecoacht om slimmer te werken.

Over de methode die hij zijn medewerkers leerde heeft hij het boek GRIP geschreven.

Boeken over slimmer werken zijn er toch genoeg?

Rick Pastoor heeft gedurende jaren tips opgepakt uit boeken van voornamelijk Amerikaanse schrijvers van management boeken. O.a.

Het boek GRIP heeft duidelijk een andere aanpak. Het boek van Rick Pastoor onderscheidt zich van andere boeken over slimmer werken, doordat dit boek duidelijk opvolgende 3 delen heeft. De hoofdstukken zijn:

  • Griep op je week
  • Grip op je jaar
  • Grip op je leven

1. Slimmer werken met grip op je week

Slim werken grip op je week Rick PastoorHet eerste deel gaat gedetailleerd in op hoe je omgaat met je agenda, je mail en alles wat op je afkomt. De agenda is hier heilig. Interessant is dat hij zegt dat je nooit meer iets in je hoofd moet bewaren.

Je hoofd is voor het krijgen van goede ideeën, niet om die ideeën daarin op te slaan. Dit idee is ook één van de stokpaardjes van David Allen.

Verder gaat Pastoor in op het stellen van prioriteiten. Een nog steeds goed bruikbare timemanagement klassieker, de prioriteitenmatrix, wordt hierbij praktisch beschreven. Een nadeel is dat het boek GRIP zich erg richt op specifieke hulpmiddelen. Zo komt de Apple Productiviteits App “Things” ($ 9,99 in de Apple store) regelmatig langs, omdat zijn methode daarom heen is gemaakt.

2. Slimmer werken met grip op je jaar

Slim werken grip op je jaar rick pastoorDeel twee gaat over hoe je het beste een jaarplan kan maken. Het reflecteren op je jaarplan doe je met een zo genaamde accountability partner.

Zeg maar een sparringpartner die jou aanmoedigt om je plannen tot uitvoering te brengen.

3. Slimmer werken met grip op je leven

Slim werken grip op je leven Boek Rick PastoorDeel drie gaat meer over persoonlijke effectiviteit. In dit deel lees je de achtergronden van de grote management denkers over persoonlijke effectiviteit, zoals Stephen Covey.

Onderdelen uit het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey, komen daarin terug.

Pastoor heeft daar een mooi praktische benadering bij bedacht. In dit deel zie je dat Rick Pastoor veel gelezen heeft over de psychologie van doelen stellen.

Leert GRIP jou het geheim van slimmer werken?

Het boek GRIP leert je vooral in het eerste deel veel nuttige tips. Zoals

Het eerste deel leest als een trein en had veel langer kunnen zijn. Want er zijn zoveel timemanagement tips die hierbij aansluiten.

Als je een gelijksoortige functie hebt als Rick Pastoor bij Blendle dan gaat dit boek zeker voor je werken. Maar er is geen algemene oplossing, die voor iedereen werkt, om slimmer, ontspannen en efficiënt te werken.

Jouw eigen ideale methode van slimmer werken blijft altijd afhankelijk van jouw soort functie, soort organisatie, maar nog belangrijker, jouw karaktereigenschappen.

En net als voor ieder zelfhulpboek, geldt ook voor dit boek dat lezen over een methode je nog geen gedrag gaat veranderen.

Want gedrag veranderen vergt zelfdiscipline, en dat is immens moeilijk.
Het boek GRIP Het geheim van slim werken is verkrijgbaar bij ManagementBoek.nl, voor 23:00 besteld morgen in huis.

Succesvol slim werken

In onze trainingen over slimmer werken met timemanagement houden wij daar rekening mee. Want het lezen over een methode, wil nog niet zeggen dat jij dat succesvol gaat toepassen.

Wij helpen jou ook de volgende stap te zetten om van intentie naar gedrag te komen. Zodat jij ook GRIP krijgt op je werk en slimmer omgaat met de uitdagingen van je werk.

Wil je meer informatie?

Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten? Dan heb ik 5 opties voor je:
  1. Wil je hulp en aandacht voor jouw concrete zelf- en timemanagement uitdagingen? Dan heb ik speciaal voor jou een 1 op 1 begeleidingstraject. We gaan dan samen aan de slag en je krijgt maximaal maatwerk voor jouw persoonlijke uitdagingen.
  2. Wil je zelf een training timemanagement volgen? Schrijf je dan in voor onze populaire open training “Je voornemens de Baas”
  3. Wil je met je team of afdeling productiever worden? Dan is onze in-company training timemanagement geschikt.
  4. Wil je met een grote groep een inspirerende lezing of workshop hierover? Vraag dan hier een offerte aan.
  5. Ga je graag zelf aan de slag? Dan is mijn GRATIS timemanagement eBook zeker interessant voor jou.
Kun je niet kiezen of wil je overleggen wat voor jou het meest passend is? Bel mij (Eric) dan op telefoon 073-6 232 804 of stuur mij een bericht, voor een gratis en vrijblijvend advies.

Eerst volgende timemanagement cursus op 19 september Den Bosch, 23 sept Amsterdam, 25 sept Utrecht, 3 okt Rotterdam, 4 okt Eindhoven, 9 okt Den Bosch etc.
Meer info Meer data, locaties en prijs Klantervaringen

"Onze trainingen zijn populair. Wil je mee doen met onze training, wacht dan niet te lang met inschrijven."
Ik wil nu de trainingsdata en locaties in mijn mailbox

 

Wil je dit artikel gebruiken?

Lees eerst onze voorwaarden hiervoor.